Home / Z życia mediów  / Joanna Turek będzie szefową Polskiego Radia 24

Joanna Turek będzie szefową Polskiego Radia 24

Joanna Turek, dotychczasowa wicedyrektor Polskiego Radia 24,  została dyrektorem i redaktorem naczelnym tej rozgłośni. Zastąpiła na tym stanowisku Pawła Piszczka.

Wiceszefową PR 24 Joanna Turek była od marca 2018 r. Wcześniej pełniła m.in. funkcję sekretarza programu.  W latach 2013-2016 pracowała w Telewizji Republika jako wydawca i dyrektor ds. emisji i ramówki. Ukończyła dziennikarstwo i komunikację społeczną na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie, studiowała także organizację produkcji filmowej i telewizyjnej w Państwowej Wyższej Szkole Filmowej, Telewizyjnej i Teatralnej im. Leona Schillera w Łodzi.

Paweł Piszczek obowiązki szefa Polskiego Radia 24 pełnił od marca 2018 roku, zaś od kwietnia 2017 r. jest szefem Informacyjnej Agencji Radiowej.

Joanna Turek ma w PR 24 jednego zastępcę – Magdalenę Piejko, która wcześniej była szefowa działu kultury w „Gazecie Polskiej”.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl. Fot. Polskie Radio 24