Home / Z życia mediów  / Katarzyna Adamiak-Sroczyńska – TVP Rozrywka zamiast „Pytania na śniadanie”

Katarzyna Adamiak-Sroczyńska – TVP Rozrywka zamiast „Pytania na śniadanie”

Katarzyna Adamiak-Sroczyńska przestała być producentką „Pytania na śniadanie” w TVP2. Poinformowano ją o tym w czasie urlopu. Nadal będzie jednak pracować w Telewizji Polskiej. Przejmie nadzór nad TVP Rozrywka.

„Kochani, jestem na urlopie, ale właśnie otrzymałam pismo, ze przestaje być producentem Pytania na śniadanie. Bardzo serdecznie dziękuje całej ekipie i mojemu zespołowi za to, że we mnie uwierzył i razem udało się nam zmienić wszystko , ale przede wszystkim prześcignąć konkurencje. Zaczęłam pracę w redakcji dwa lata temu, to był wspaniały okres. Nigdy nie zapomnę tego co z Wami przeżyłam. Powodzenia. Jesteście najlepsi.” – napisała Katarzyna Adamiak-Sroczyńska na Facebooku.

Jak poinformował portal Wirtualnemedia.pl, Katarzyna Adamiak-Sroczyńska nadal będzie pracowała w TVP, tym razem jako pełnomocnik zarządu Telewizji Polskiej ds. TVP Rozrywka.

Katarzyna Adamiak-Sroczyńska funkcję kierownika redakcji „Pytania na śniadanie” pełniła od 2017 roku. Wcześniej w swojej karierze była m.in. rzecznikiem prasowym prezydenta Andrzeja Dudy, pracowała też w Radiu WNET.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. Radio WNET