Home / Z życia mediów  / Konkurs dla dziennikarzy Urzędu Patentowego RP 

Konkurs dla dziennikarzy Urzędu Patentowego RP 

Urząd Patentowy RP serdecznie zaprasza autorów publikujących w prasie, radiu, telewizji i mediach elektronicznych do udziału w VII edycji konkursu na informację medialną o tematyce związanej z ochroną własności intelektualnej, w tym własności przemysłowej.

 

Własność intelektualna obejmuje wszelkie dziedziny twórczości określone w ustawie o prawie autorskim i prawach pokrewnych oraz w ustawie prawo własności przemysłowej. Przedmiotami własności przemysłowej podlegającymi ochronie są wynalazki, wzory użytkowe, wzory przemysłowe, znaki towarowe, oznaczenia geograficzne, topografie układów scalonych.

 

Spośród nadesłanych prac jury Konkursu wybierze 5 najlepszych prac, a ich autorom przyznanych zostanie pięć równorzędnych nagród w wysokości po 5000 zł brutto.

 

Prace konkursowe powinny dotyczyć szeroko rozumianej problematyki ochrony własności intelektualnej, w tym przemysłowej, zwalczania nieuczciwej konkurencji, oraz zarządzania prawami na dobrach niematerialnych i ich komercjalizacji oraz znaczenia tych zagadnień dla rozwoju innowacyjności i kreatywności, zwłaszcza w działalności gospodarczej w Polsce.

 

Termin składania prac: do dnia 16 października 2019 r.

 

Do konkursu można zgłaszać przekazy medialne, które zostały opublikowane lub wyemitowane w okresie od 1 października 2018 r. do 30 września 2019 r. na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej.

 

Prace należy przesłać pocztą lub dostarczyć osobiście pod adres:

Urząd Patentowy Rzeczypospolitej Polskiej
al. Niepodległości 188/192
00-950 Warszawa

z dopiskiem „konkurs na informację medialną”

 

Wszelkie dodatkowe pytania można kierować na adres: konkurs@uprp.gov.pl

 

Do pobrania: formularz zgłoszeniowy, regulamin

 

Podziel się!

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close