Konkurs o Grand Prix KRRiTV na reportaże i dokumenty radiowe 2022 roku

Polskie Radio ogłosiło Konkurs o Grand Prix Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji na reportaże i dokumenty radiowe 2022 roku. Zgłoszenia można przesyłać do 30 września br.

Prace w konkursie o Grand Prix Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji mogą zgłaszać rozgłośnie regionalne, programy ogólnopolskie, a także Studio Reportażu i Dokumentu Polskiego Radia. Każdy z podmiotów ma prawo wysłać po dwie audycje – wytypowane wcześniej w wyniku np. wewnętrznej preselekcji w redakcjach. Oceniane będą prace zrealizowane pomiędzy 1 stycznia 2021 roku a 30 września 2022 roku.

Zgłaszać można zarówno prace premierowe przygotowane specjalnie na konkurs, jak też reportaże radiowe już publikowane na antenach radia publicznego. Do udziału dopuszcza się również audycje, które zdobyły nagrody w innych konkursach krajowych lub zagranicznych.

Prace oceniać będzie jury pod przewodnictwem Teresy Brykczyńskiej (rzeczniczka prasowa KRRiT). W jego skład weszli: Urszula Żółtowska-Tomaszewska (Studio Reportażu i Dokumentu PR), Cezary Galek (Polskie Radio Zachód), Tomasz Kowalczewski (zastępca dyrektora Studia Reportażu i Dokumentu PR) oraz Marcin Wąsiewicz (dyrektor Programu 3 Polskiego Radia). Sekretarzem została  Dorota Boniecka-Górny.

Zgłoszenia można nadsyłać do 30 września br. Wyniki konkursu ogłoszone zostaną 17 listopada 2022 roku podczas uroczystej Gali w Muzycznym Studiu  im. Agnieszki Osieckiej, przy ul. Myśliwieckiej 3/5/7 w Warszawie.

Szczegóły Konkursu, regulamin oraz karty zgłoszeniowe znajdują się na stronie: www.reportaz.polskieradio.pl

opr. jka, źródło: Polskie Radio