Konrad Piasecki przyciąga więcej widzów do TVN24

„Rozmowa Piaseckiego” i „Kawa na ławę” w TVN24 prowadzone przez Konrada Piaseckiego w sezonie 2018/2019 zanotował większą oglądalność niż pokazywane rok wcześniej analogiczne programy, których gospodarzem był Bogdan Rymanowski.

„Rozmowę Piaseckiego” można było oglądać w TVN24 od poniedziałku do czwartku o godz. 7.30, w okresie od 3 września 2018 r. do 11 lipca 2019 r. Program ten w swoim paśmie zastąpił audycję „Jeden na jeden” prowadzoną w poprzednich latach przez Bogdana Rymanowskiego. Jak wynika z danych Nielsen Audience Measurement, średnio program Piaseckiego w sezonie 2018/2019 oglądało 427 tys. osób, o 68 tys. więcej niż nadawany w tym samym paśmie wcześniej program „Jeden na jeden” Bogdana Rymanowskiego (od 4 września 2017 r. do 30 maja 2018 r. oglądało go średnio 359 tys. osób).

Po odejściu Rymanowskiego z TVN24, Piasecki jest również gospodarzem cotygodniowego programu „Kawa na ławę” (emisja w  niedziele o godz. 10.45). Średnia oglądalność tej audycji od 2 września 2018 r. do 14 lipca 2019 r. wyniosła 747 tys. osób. Ten sam program prowadzony przez Bogdana Rymanowskiego w okresie od 3 września 2017 r. do 17 czerwca 2018 r. gromadził przez ekranami 682 tys. widzów. „Kawa na ławę” z Konradem Piaseckim w roli gospodarza zyskała więc 65 tys. widzów.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, Fot. TVN24