Home / Z życia mediów  / Krzysztof Skowroński nominowany do nagrody „Dziennikarz Dekady”

Krzysztof Skowroński nominowany do nagrody „Dziennikarz Dekady”

18 osób otrzymało nominacje do Nagrody Specjalnej Radia ZET im. Andrzeja Woyciechowskiego „Dziennikarz Dekady”. Wśród nich znalazł się twórca Radia WNET i prezes SDP Krzysztof Skowroński.

Tytułem, pozłacaną statuetkę oraz nagrodą po 100 tys. zł, uhonorowanych zostanie trzech dziennikarzy, „którzy w ramach swojej działalności w latach 2009 – 2019 stali się symbolem niezależnego i wolnego od nacisków dziennikarstwa, wykazywali się szczególnym profesjonalizmem i obiektywizmem, przestrzegali etyki zawodowej, a ich materiały cieszyły się uznaniem społecznym i miały istotny wkład w postrzeganie otaczającej nas rzeczywistości”.

Na liście nominowanych do nagrody specjalnej znaleźli się: śp. Bożena Aksamit, Wojciech Bojanowski, Mariusz Janicki, Bertold Kittel, Robert Mazurek, Bianka Mikołajewska, Monika Olejnik, Adam Pieczyński, Paweł Reszka, Tomasz Sekielski, Krzysztof Skowroński, Andrzej Skworz, Andrzej Stankiewicz, Stefan Szczepłek, Mariusz Szczygieł, o. Ludwik Wiśniewski, Wiesław Władyka i Piotr Zaremba. Nominacje przyznawali członkowie kapituły konkursu oraz kolegia redakcyjne polskich mediów informacyjno-publicystycznych.

Laureatów poznamy 21 listopada  podczas uroczystej gali, która odbędzie się w Auli Fizyki Politechniki Warszawskiej, wówczas ogłoszeni zostaną również laureaci dorocznej Nagrody Radia ZET im. Andrzeja Woyciechowskiego.

jka, źródło: Eurozet.pl, fot. YouTube/Radio ZET