Home / Z życia mediów  / Magazyn „Podróże” będzie tylko w internecie

Magazyn „Podróże” będzie tylko w internecie

Grupa ZPR Media zawiesiła wydawanie miesięcznika „Podróże”. Ostatnie, majowe wydanie magazynu trafi do sprzedaży w kwietniu. Zwolniono też kilku pracowników firmy.

Jak tłumaczy w serwisie Press.pl Zbigniew Benbenek, przewodniczący rady nadzorczej Grupy ZPR Media, firma od kilku lat ma przygotowany plan przenoszenia magazynów do internetu.  – To proces, w którym udało nam się obronić wiele tytułów. W przypadku „Podróży” być może decyzja została przyspieszona o miesiąc, dwa – wyjaśnia Zbigniew Benbenek. – To nie oznacza, że rozstajemy się z redakcją „Podróży”, które będą wydawane w internecie – dodaje.

Jak podaje również Press.pl, Grupy ZPR Media rozstała się z niektórymi pracownikami. Wśród zwolnionych są Przemysław Ziurkowski (dyrektor sprzedaży korporacyjnej oraz dyrektor handlowy w biurze reklamy radia i internetu) oraz Monika Polewska (rzeczniczka prasowa grupy).

Jak wyjaśnia Benbenek, „prezesi naszych spółek podejmują działania, które mają chronić grupę i jej rentowność.”

jka, źródło: Press.pl