Home / Bez kategorii  / Michał Adamczyk ma poprowadzić debatę prezydencką

Michał Adamczyk ma poprowadzić debatę prezydencką

Gospodarzem debaty prezydenckiej, którą Telewizja Polska zorganizuje 6 maja ma być prowadzący „Wiadomości” TVP Michał Adamczyk – informuje portal Wirtualnemedia.pl.

Przeprowadzenie debaty jest ustawowym obowiązkiem publicznego nadawcy. Jej termin ustalono na 6 maja, ma trwać 60 minut i odbyć się bez udziału publiczności. Z powodu panującej epidemii TVP wprowadziła też kolejne obostrzenia, np.  nie będzie można odprowadzać kandydatów pod wejście do siedziby TVP.

Jak podają Wirtualnemedia.pl, w ubiegłym tygodniu TVP rozesłała zaproszenie do udziału w debacie do sztabów wszystkich zarejestrowanych kandydatów, do poniedziałku pozytywnie odpowiedziały tylko dwa: Mirosława Piotrowskiego i Krzysztofa Bosaka. Z wypowiedzi płynących z otoczenia innych kandydatów wynika, że 6 maja w siedzibie TVP gotowi są stawić się także Władysław Kosiniak-Kamysz, Andrzej Duda i Robert Biedroń. Małgorzata Kidawa-Błońska i Szymon Hołownia mają się zastanawiać nad udziałem w debacie.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. TVP