„Niech to usłyszą” – radiowy serial kryminalny w Radiu ZET

Pod koniec września na antenie Radia ZET ruszy pierwszy radiowy serial kryminalny pt. „Niech to usłyszą”. Autorami scenariusza są Wojciech Chmielarz i Jakub Ćwiek, a w produkcji wzięli udział m.in.: Mateusz Damięcki, Karolina Gorczyca, Andrzej Grabowski, Robert Makłowicz i Margaret.

„Niech to usłyszą” to radiowy serial kryminalny napisany i wyprodukowany specjalnie dla Radia ZET. Co ma wspólnego nierozwiązana zbrodnia sprzed lat z porwaniem znanej piosenkarki Maggie (Margaret) i Radiem ZET? Dziennikarskie śledztwo, nagłe zwroty akcji, trudne decyzje i skrywane tajemnice. A wszystko w gwiazdorskiej obsadzie. Na antenie usłyszymy m.in.: Jarosława Boberka, Mateusza Damięckiego, Bartosza Gelnera, Karolinę Gorczycę, Andrzeja Grabowskiego, Roberta Makłowicza i Krystiana Pestę. Pojawią się również dziennikarze znani z Radia ZET, a gościnnie zagra Doda. Za reżyserię i produkcję odpowiadał Krzysztof Czeczot i agencja Make It. Aktor wystąpił również w roli narratora.

Jak tłumaczy Mariusz Smolarek, redaktor naczelny stacji, Radio ZET jest miejscem akcji serialu i odgrywa w nim bardzo istotną rolę.

„Fikcję przeplatamy z rzeczywistością. Chcemy też angażować naszych słuchaczy, dlatego wokół serialu przygotowujemy szereg aktywności z kryminalną akcją w tle. Będzie można m.in. wpłynąć na fabułę serialu, ale również zagrać jedną z epizodycznych ról” – zaznacza Smolarek

40-odcinkowy serial „Niech to usłyszą” będzie emitowany od poniedziałku do piątku o godz. 22.30. Premiera 26 września. Serial będzie również dostępny na stronie Radiozet.pl oraz na platformie Empik Go w formie 8 odcinkowej serii – nowe docinki co sobotę.

opr. jka, źródło: Eurozet