Nowe produkcje wideo jesienią w Wirtualnej Polsce

„Zawodowcy”, „Na własnej skórze” „Kto pyta”, „Okrywamy karty” oraz „Pomysł na dom” to nowe formaty wideo Wirtualnej Polski. Będą dostępne m.in. w serwisie WP Wideo.

Prowadzący program „Zawodowcy”, Kuba Jankowski, weryfikuje pogłoski i potencjał konkretnych zawodów. Program uporządkuje wiedzę na temat zarobków w konkretnych dziedzinach i wskaże potencjalnie ciekawszą drogę zawodową. Z przekonaniami na temat swojego zawodu zmierzą się m.in. fotograf ślubny, kelnerka, kierowca samochodu ciężarowego i kurier.

„Kto pyta” to talk-show, w którym odpowiedzi na trudne pytania to nie wszystko. Zaproszeni przedstawiciele świata kultury, mediów, sportu, show-biznesu i polityki muszą odgadnąć, kto jest autorem pytań nt. historii z życia, sekretów i zakulisowych ciekawostek, a później skonfrontować się z tą osobą – małżonkiem, przyjacielem, a może politycznym wrogiem? Program poprowadzi Paulina Gumowska.

W nowym  formacie „Na własnej skórze” redaktorzy dowiadują się, gdzie leżą ich granice, weryfikują prawdziwość popularnych mitów, poddają się różnego rodzaju próbom, konfrontują własne lęki i oczywiście opowiadają o swoich wrażeniach widzom. Zespół programu co tydzień sprawdza m.in. czy lotniczy laik jest w stanie wylądować samolotem, jak bolesne jest laserowe usuwanie tatuażu oraz jakie przeciążenie grawitacyjne może wytrzymać przeciętny człowiek.

Prowadząca „Odkrywamy karty” Magdalena Drozdek, skupia się na filmowych rolach, ciekawych sytuacjach z planów zdjęciowych, wyzwaniach związanych z zawodem aktora czy reżysera. Gośćmi programu będą m.in. Aleksandra Domańska, Piotr Żurawski, Tomasz Włosok, Juliusz Machulski i Małgorzata Bogdańska.

W „Pomyśle na dom” Kuba Jankowski i Jacek Gratkiewicz sprawdzają, czy trend ucieczki poza miasto jest aktualny podczas pandemii. Jak wyglądają domy osób, które opuszczają miasto, szukając ciszy, spokoju i życia bliżej natury? Prowadzący sprawdzą również najnowsze trendy w budownictwie i technologiczne nowinki z nim związane.

opr. jka, źródło: Wirtualna Polska