Home / Z życia mediów  / Nowi członkowie zarządu Polska Press

Nowi członkowie zarządu Polska Press

Maciej Kossowski i Miłosz Szulc 14 czerwca 2021 roku dołączyli do zarządu spółki Polska Press.

– Wzmacniamy zarząd spółki o osoby, których doświadczenie i kompetencje są dla firmy kluczowe. Maciej Kossowski, który jest związany ze spółką od wielu lat, jest dla firmy gwarancją dalszego rozwoju segmentu online, co jest niezwykle istotne dla wzrostu firmy w tym kluczowym obszarze działalności. Naszą przewagę rynkową chcemy budować również za pomocą efektywnego zarządzania procesami biznesowymi i finansowymi. Kompetencje Miłosza Szulca oraz doświadczenie w procesach dystrybucyjnych stanowią cenne wsparcie w tym obszarze  – komentuje Tomasz Przybek, prezes zarządu Polska Press, cytowany w komunikacie prasowym.

Maciej Kossowski w Polska Press pracuje od czerwca 2017 roku jako dyrektor zarządzający biura reklamy. Wcześniej odpowiadał za strategię sprzedaży i rozwój oferty reklamowej Grupy Wirtualna Polska. W latach 2000-2014 był zaś związany z Grupą Onet.pl, gdzie pełnił m.in. funkcje menadżera ds. klientów strategicznych, a także był dyrektorem sprzedaży i członkiem zarządu. Współpracę z Onetem zakończył jako wiceprezes zarządu Media Impact Polska, spółki odpowiedzialnej za sprzedaż serwisów Grupy Onet oraz tytułów prasowych i serwisów Ringier Axel Springer Polska.

Miłosz Szulc jest ekspertem w zarządzaniu finansami oraz formułowaniu i wdrażaniu strategii. Od 2008 roku pełnił funkcje dyrektorów ekonomicznych i finansowych oraz zasiadał w zarządach spółek działających na rynku polskim oraz światowym. Do listopada 2020 roku był prezesem zarządu Ruch SA, gdzie przeprowadził postępowanie restrukturyzacyjne.

Teraz zarząd Polska Press działa w czteroosobowym składzie, poza Kossowskim i Szulcem, tworzą go Dorota Kania i prezes Tomasz Przybek.

opr. jka, źródło: Polska Press