Oddział Warszawski SDP wybierze delegatów

Szanowni Państwo,

Mam zaszczyt i przyjemność zaprosić Koleżanki i Kolegów na Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Oddziału Warszawskiego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.

Już 12 września 2020 r. wybierzemy delegatów na Sprawozdawczo-Wyborczy Zjazd SDP. Uprzejmie proszę o zapoznanie się z poniższym zawiadomieniem i zaplanowanie sobie czasu na udział
w Zebraniu.

Chciałabym Państwa zapewnić, że dołożymy wszelkich starań, żeby nasze spotkanie było bezpieczne i przebiegło sprawnie. Jednocześnie mam obowiązek poinformować, że głosować na kandydatów można wyłącznie osobiście podczas zebrania. Natomiast osoby, które chciałyby kandydować, ale nie będą obecne, muszą pisemnie wyrazić zgodę na kandydowanie, wypełniając  formularz, który stanowi załącznik do zawiadomienia i zostać zgłoszone przez osobę obecną na Zebraniu.

Pragnę gorąco zachęcić każdego z Państwa do tego, by został delegatem i uzyskał wpływ na Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich.

Jako Prezes największego oddziału, od jesieni ubiegłego roku ponownie zasiadający w Zarządzie Głównym, otrzymuję wiele pytań i uwag oraz pomysłów, jak można poprawić zarządzanie i funkcjonowanie Stowarzyszenia. Na listopadowym Zjeździe SDP będziecie Państwo mogli te propozycje zrealizować. Zapraszam zatem na zebranie, bądźcie aktywni, zostańcie delegatami!

Zbigniew Rytel

Prezes OW SDP

ZAWIADOMIENIE O NADZWYCZAJNYM WALNYM ZEBRANIU CZŁONKÓW ODDZIAŁU WARSZAWSKIEGO STOWARZYSZENIA DZIENNIKARZY POLSKICH

Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP zwołuje na 12 września 2020 r. (sobota) Nadzwyczajne Walne Zebranie Członków Oddziału Warszawskiego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.

Zebranie rozpocznie się o godz. 11.00 w I terminie, o godz. 11.30 w II terminie w salach A i B Domu Dziennikarza przy ul. Foksal 3/5.

Celem Zebrania jest wybór delegatów OW SDP na listopadowy Sprawozdawczo-Wyborczy Zjazd SDP.

Głosować podczas zebrania może każdy członek OW SDP, który okaże aktualną legitymację członkowską.

Każdy biorący udział w zebraniu członek OW SDP może kandydować na delegata. W przypadku nieobecności na zebraniu, należy pisemnie, przy pomocy załączonego formularza, zadeklarować chęć kandydowania i być zgłoszonym na listę kandydatów.

Delegatami z mocy Statutu są wyłącznie członkowie władz naczelnych Stowarzyszenia obecnej kadencji.

Formularze zgody na kandydowanie i aktualizacji danych, a także proponowany porządek obrad oraz informacje organizacyjne będziemy zamieszczali na naszym profilu FB.

Do zobaczenia 12 września 2020 r. na Foksal!

Przypominamy też, że podczas naszego zebrania obowiązuje nakaz zasłaniania nosa i ust (maseczki), wymóg zachowania dystansu społecznego oraz inne ograniczenia związane z przepisami dotyczącymi przeciwdziałania epidemii.

Informacje: Sekretariat OW SDP, tel. 22 827 75 35, 572015860, biuro czynne w poniedziałek, środę i piątek od 12.00 do 16.00 oraz we wtorek i czwartek od 14.00 do 18.00

ZAŁĄCZNIKI DO PODBRANIA

Formularz zgody członka OW SDP, żeby kandydować na delegata.

Projekt porządku obrad Nadzwyczajnego Zebrania Członków OW SDP.

Formularz aktualizacji danych.