Home / Z życia mediów  / Pierwsze audycje Radia 357

Pierwsze audycje Radia 357

Radio 357, które tworzą m.in. byli dziennikarze Trójki, zaczęło nadawać pierwsze audycje dla patronów.

Zbiórka na uruchomienie radia w serwisie Patronite.pl ruszyła 5 października, w tej chwili liczba patronów przekroczyła 10 tysięcy, a zadeklarowana kwota wsparcia wyniosła ok. 260 tys. zł. W piątek nadano pierwszą próbną audycję Radia 357 „Pierwsze schodki do nieba”, prowadził ją Piotr Stelmach, były dziennikarz Trójki. Udostępniono ją w aplikacji Patronite Audio. W poniedziałek zaś można było posłuchać audycji autorstwa Aleksandry Budki.

Zespół Radia 357 poinformował również, że od pierwszego dnia nadawania będzie ono dostępne w serwisach Open FM i WP Pilot. „Co więcej – jeszcze przed startem stworzymy na Open FM stację “Radio 357 Przedpremierowo”, na której usłyszą Państwo kilka audycji specjalnych, jako przedsmak tego, co nas czeka, gdy radio ruszy. Pierwsza z nich… może nawet już w najbliższy czwartek. Kto zgadnie, co to będzie?” – napisano na profilu stacji na Facebooku.

opr. jka, źródło: Wirtualnemedia.pl