Home / Z życia mediów  / Nowe programy w jesiennej ramówce Trójki

Nowe programy w jesiennej ramówce Trójki

Pasma „Trójkowo, rockowo” i „Muzyka z Trójką” oraz audycja „Przebojowa sobota” – to m.in. nowe propozycje, które znalazły się w jesiennej ramówce Programu 3 Polskiego Radia.

Rockowa, energetyczna muzyka wypełni pasmo „Trójkowo, rockowo”, które pojawiać się będzie w Trójce od poniedziałku do czwartku w godz. 10.00-11.00. Audycje poprowadzą: Mateusz Tomaszuk (poniedziałek), Michał Grabkowski (wtorek), Michał Kirmuć (środa) i Marek Wiernik (czwartek).

Jeszcze więcej autorskich inspiracji mają zaproponować słuchaczom dziennikarze Programu 3 Polskiego Radia w wieczornym, trzygodzinnym paśmie „Muzyka z Trójką” – od poniedziałku do czwartku w godzinach od 19.00 do 22.00.

W poniedziałek pojawią się w nim audycje: „AnagramMargana” Michała Margańskiego (godz. 19.00-20.00), „Po zachodzie słońca” Aleksandry Kaczkowskiej (20.00-21.00) oraz „Trzy kwadranse jazzu” Jana Ptaszyna Wróblewskiego (21.00-22.00). Wtorek to: „Gh+” Grzegorza Hoffmanna (19.00-20.00), „Cały ten rock” Marka Wiernika (20.00-21.00) oraz „Studio el-muzyki” Jerzego Kordowicza (21.00-22.00). W środę Piotr Baron zagra dla słuchaczy na „Trzy wymiary gitary” (19.00-20.00), Michał Grabkowski zaserwuje „Dogrywkę” (20.00-21.00), a Wojciech Ossowski zaprosi do „Klubu folkowego” (21.00-22.00). Z kolei czwartek to „Czy już państwo słyszeli?” Justyny Grabarz (19.00-20.00), „Konstelacja M.” Mateusza Tomaszuka (20.00-21.00) i „Od punka do Franka” Radosława Okraski (21.00-22.00).

To nie koniec muzycznych propozycji Trójki na najbliższe miesiące. Po godz. 23.00 w jej ramówce pojawiać się będą – od poniedziałku do czwartku – kolejne autorskie audycje. Będą to: poniedziałkowa „Dzika karta” (jej gospodarzami będą młodzi, debiutujący dziennikarze), wtorkowy „Wieczorny przegląd myśli” Michała Kirmucia, emitowana w środę „Między dniem a snem” Piotra Majewskiego oraz czwartkowe „Gitarą i piórem” Janusza Deblessema.

Nowością w ramówce jest również „Przebojowa sobota” – trzygodzinna audycja, którą w sobotnie wieczory poprowadzą (w godz. 19.00-22.00) różni dziennikarze muzyczni z ul. Myśliwieckiej.

opr. jka, źródło: Polskie Radio