Pierwsze szczegóły ramówki Radia 357

Radio 357, tworzone z internetowej zbiórki przez byłych dziennikarzy Trójki, zdradziło pierwsze szczegóły swojej ramówki.

Jak napisał zespół rozgłośni na swoim profilu na Facebooku, „Radio 357 będzie mieszanką tradycji i nowoczesności, sprawdzonych schematów i nowatorskiego podejścia, audycji przewidywalnych i zupełnie nowych.”

Dalej możemy przeczytać, że ramówka jest już niemal gotowa, ale jej szczegóły będą zdradzane stopniowo. I tak od poniedziałku do czwartku na swój poranek, w godz. 6.30 – 9.30, zaprosi Marcin Łukawski. W te same dni od 12 do 13 swój program będzie miał Kuba Strzyczkowski. W piątek natomiast w tych godzinach zaplanowano audycję Michała Olszańskiego. Kubę Strzyczkowskiego w ten dzień usłyszymy zaś w popołudniowej audycji nadawanej od 16 do 19. W sobotę od 9 do 12 swój program „Zakamarki” będzie miał Marek Niedźwiecki.

Twórcy Radia 357 informują też, że w ramówce przewidziana jest Lista Przebojów, ale zastrzegają, że nie wystartuje ona wraz z inauguracją rozgłośni, która zapowiadana jest na połowę grudnia.

„Lista przebojów wymaga bezpiecznego systemu do głosowania, którego z całą pewnością na grudzień przygotować nie zdążymy. Przez pierwsze miesiące myślimy o audycji, którą roboczo nazywamy sobie „Lista Piosenek 357”, w której prezentowalibyśmy nowe rzeczy zagrane przez cały tydzień na naszej antenie. Coś, co mogli Państwo ominąć, a warto zwrócić na nie uwagę – znaleziska różnych naszych autorów z różnych audycji” – czytamy na profilu Radia 357.

Opr. jka, źródło: Facebook/Radio357