Home / Z życia SDP  / POD PATRONATEM SDP. VI edycja Konkursów Historycznych Patria Nostra

POD PATRONATEM SDP. VI edycja Konkursów Historycznych Patria Nostra

Fundacja Konkursu Historycznego Patria Nostra zaprasza młodzież do udziału w szóstej edycji tego wydarzenia.

Konkursy historyczne Patria Nostra adresowane są młodzieży z Mazowsza, Małopolski, Wielkopolski oraz do młodzieży polskiej i polonijnej na całym świecie. Ich celem jest propagowanie wiedzy o historii Polski, krzewienie patriotyzmu, etyki chrześcijańskiej, budowa poczucia wspólnoty wśród młodych Polaków.

Zadanie konkursowe polega na wykonaniu krótkiego filmu lub animacji dotyczącej ważnego wydarzenia z historii Polski.

Zwycięskie drużyny z konkursów regionalnych pojadą na wycieczkę edukacyjną do Brukseli, natomiast autorzy najlepszych prac konkursowych z grupy młodzieży polonijnej przyjadą do Warszawy na Galę Finałową oraz wycieczkę edukacyjną.

Prace konkursowe będą emitowane na telebimach reklamowych w największych polskich miastach. Gale finałowe konkursów odbędą się w Warszawie, Krakowie i Poznaniu, a wszyscy uczestnicy otrzymają nagrody.

Więcej informacji o konkursie, regulamin, filmy z poprzednich edycji można znaleźć na stronie organizatora TUTAJ.