Radio Wnet świętuje 12. urodziny

25 maja 2009 roku Radio Wnet zainaugurowało swoją działalność. Pierwszą audycję nadano z tarasu Hotelu Europejskiego na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie.

Wówczas radia tego można było słuchać tylko przez internet. Od października 2018 roku obecne jest na falach radiowych – 87.8 FM w Warszawie oraz  95.2 FM w Krakowie, a od 2020 roku także we Wrocławiu – 96.8 FM  – oraz Białymstoku – 103.9 FM. W najbliższym czasie planowane jest uruchomienie nadajników w Szczecinie, Bydgoszczy, Łodzi i Lublinie. Za pośrednictwem internetu rozgłośnia jest jednak słyszalna na cały świcie.

Radio Wnet  posiada studia  w Wilnie, Kijowie, we Lwowie, na Bałkanach, w Bejrucie, w Londynie i Dublinie, nowe mają powstać m.in. w Brukseli oraz Rzymie. Dalszy rozwój rozgłośni można wesprzeć za pośrednictwem serwisu zrzutka.pl (TUTAJ).

Z okazji  urodzin Radia Wnet przypominamy jego historię, którą w formie kalendarium opracowała  Barbara Petrozolin-Skowrońską, dwa lata temu, gdy stacja świętowała swoje dziesięciolecie (czytaj TUTAJ).

opr. jka