Home / Z życia SDP  / Podziękowania od Zarządu Głównego SDP dla ELŻBIETY BINDER

Podziękowania od Zarządu Głównego SDP dla ELŻBIETY BINDER

Elżbieta Binder, twórczyni i szefowa Pracowni Wolnego Słowa otrzymała specjalne podziękowania za swoją pracę od Zarządu Głównego SDP.

Pamiątkowy dyplom, kwiaty i upominek wręczył pani Elżbiecie w imieniu ZG SDP prezes Krzysztof Skowroński. Ta miła uroczystość miała miejsce podczas świątecznego spotkania opłatkowego członków Zarządu z pracownikami i współpracownikami SDP.

Jak napisano na dyplomie, Elżbiecie Binder podziękowano „za długoletnią twórczą pracę w SDP, za zbudowanie od podstaw Pracowni Wolnego Słowa, za Nagrody SDP, za pamiętne zbieranie książek i wiele innych inicjatyw.

Bardzo cenimy nie tylko Pani wiedzę i bogate doświadczenie, ale również uśmiech, życzliwość, ciepło i przyjazną dłoń. W każdym miejscu pozostanie ślad Pani rzetelnej pracy i wysokich standardów”.

Prowadzona przez Elżbietę Binder Pracownia Wolnego Słowa zbiera materiały biograficzne, świadectwa dotyczące ludzi prasy, relacje z wydarzeń wielkich i małych, w których uczestniczyli polscy dziennikarze, redaktorzy, wydawcy. Gromadzi pamiątki, dokumenty i prasę z różnych okresów. Dokumentuje również historię i działalność Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich. Na stronie PWS (tutaj) znajdziemy wiele interesujących materiałów.

jka