Polityka uruchomiła płatny serwis popularnonaukowy

Wystartował nowy portal popularnonaukowy Pulsar. To nowy projekt spółki Polityka,  który powstał w wyniku połączenia serwisów internetowych miesięczników „Wiedza i Życie” oraz „Świata Nauki”.

Treści z „Wiedzy i Życia” oraz „Świata Nauki” mają być wzbogacone o materiały własne Pulsara. Na portalu, pod adresem projektpulsar.pl, pojawią się teksty dziennikarzy naukowych, felietonistów oraz wybitnych ludzie nauki z Polski i świat. Jak podaje redakcja wśród nich znajdą się m.in.: Daniel C. Dennett (filozof umysłu), Melanie Mitchel (znawczyni sztucznej inteligencji), Marek Żukowski, Artur Ekert i Charles H. Bennett (specjaliści od kwantowej teorii informacji).

Nowym serwisem kierują dziennikarze i redaktorzy naukowi od wielu lat związani z tygodnikiem „Polityka”  Katarzyna Czarnecka i Karol Jałochowski.

Za darmo przeczytamy tylko kilka tekstów w miesiącu, za pełny dostęp do Pulsara trzeba będzie zapłacić 19,99 zł miesięcznie. (pierwszy miesiąc 9,99 zł.). Z serwisu można korzystać również w ramach pakietu Uniwersum, który za 39,99 zł oferuje dostęp do wszystkich wydawnictw Polityki.

opr. jka, źródło: projektpulsar.pl