Polsat najlepiej ocenianą stacją telewizyjną

Z sondażu Centrum Badania Opinii Społecznej z przełomu września i października, wynika, że najlepiej ocenianą stacją telewizyjną jest Polsat. Znacznie gorsze oceny uzyskały TVP i TVN.

Dobrze o działalności Polsatu  wypowiedziało się 70 proc. ankietowanych, negatywnie – 10 proc., reszta nie miała zdania.  Na drugim miejscu znalazł się TVN, który dobrze oceniło 57 proc. ankietowanych,  źle – 23 proc.  O TVP z aprobatą wypowiedział się zaledwie niespełna połowa ankietowanych, dokładnie 48 proc., negatywnie oceniło ją aż 38 proc.

Wśród stacji radiowych najwyżej oceniane jest RMF FM, które zebrała 59 proc. pozytywnych not, a negatywnych tylko 5 proc. Na kolejnej pozycji znalazło się Radio Zet – pozytywnie oceniane przez 51 proc. badanych, a negatywnie  przez 4 proc. Polskiemu Radiu pozytywne oceny wystawiło 38 proc. ankietowanych, a krytyczną opinię dało mu 20 proc. przepytywanych osób.

Badanie zrealizowano w dniach od 28 września do 8 października 2020 roku na próbie liczącej 1133 osoby.

opr.jka, źródło: Wirtualnemedia.pl