Polskie Radio Kierowców ma nową aplikację

Polskie Radio Kierowców udostępniło nową aplikację na urządzenia mobilne z systemami iOS i Android. Użytkownicy znajdą tam m. in. informacje o zdarzeniach drogowych, video z kanału YouTube PRK, podcasty oraz możliwość bezpośredniego kontaktu do studia.

Aplikacja oferuje łatwy dostęp do wszystkich multimedialnych treści tworzonych przez zespół Polskiego Radia Kierowców. Za jej pośrednictwem słuchacze mogą sprawdzić utrudnienia na drodze w promieniu 100 km oraz nagrywać i wysyłać wiadomości głosowe, za pomocą których można powiadomić innych użytkowników o sytuacji na drodze. Aplikacja umożliwia również oglądanie video z kanału YouTube Polskiego Radia Kierowców oraz skontaktowanie się ze studiem bez konieczności wybierania numeru ręcznie.

Jak zapowiada Polskie Radio, wkrótce słuchacze będą mogli także tworzyć własne playlisty z ulubionym audycjami i podcastami skierowanymi do kierowców i osób zainteresowanych motoryzacją.

Bezpłatna aplikacja Polskiego Radia Kierowców jest dostępna w sklepach Google Play i App store.

opr. jka, źródło: Polskie Radio