Home / Z życia SDP  / Pomoc koleżeńska w Oddziale warszawskim SDP

Pomoc koleżeńska w Oddziale warszawskim SDP

Koleżanki i Koledzy,

Wszyscy boleśnie odczuwamy ograniczenia związane z epidemią. Wielu dziennikarzy dotkliwie odczuwa skutki izolacji. Nie wszyscy mogą skorzystać ze wsparcia rodziny lub sąsiadów. Dlatego pomyśleliśmy, że przynajmniej w niektórych sprawach możemy pomóc sobie nawzajem. Nie raz już członkowie Oddziału Warszawskiego udowadniali, że w trudnych sytuacjach potrafią się zmobilizować i zadbać jedni o drugich.

Pomoc koleżeńska nie rozwiąże wszystkich indywidualnych problemów. Nie rozwiąże nawet większości z nich, ale jeśli dzięki wzajemnemu wsparciu udałoby się pomóc nawet w drobnych sprawach trudnej codzienności, będzie to nasz wspólny sukces. Wszyscy członkowie Oddziału Warszawskiego SDP, którzy potrzebują wsparcia lub pomocy w zrobieniu zakupów, dotarciu do lekarza, załatwieniu spraw urzędowych, czy w innych mogą zgłaszać się pod numery telefonu: 572 015 859, 572 015 860. Oczywiście pamiętać należy, że wszystkich nas dotyczą ograniczenia wynikające z aktualnie obowiązującego prawa. Dlatego też nasza pomoc dotyczy osób zdrowych i nie będących w trakcie kwarantanny.

W związku  z tym zapraszamy też wszystkich, którzy chcieliby poświęcić odrobinę swojego czasu, żeby pomóc swoim koleżankom czy kolegom. Jesteśmy przekonani, że również w warunkach epidemii znajdą się osoby, które chcą i mogą poświęcić czas i uwagę znajomym ze Stowarzyszenia.

Chętnych do udziału w akcji prosimy o zgłaszanie się pod numery: 572 015 859, 572 015 860.

Bądźmy blisko i razem przejdźmy przez ten trudny czas. Wierzę, że to wspólne doświadczenie wzmocni nas i da wiarę w działania stowarzyszeniowe.

Koordynatorem akcji pomocy jest Pani Ewa Kijowska.

Zbigniew Rytel, prezes OW SDP

Fot. Pixabay