Program „Nasz nowy dom” bez Katarzyny Dowbor

Fot. Polsat

Katarzyna Dowbor nie będzie już prowadziła programu „Nasz nowy dom” – poinformowała Telewizja Polsat. Dziennikarka związana była z tą produkcją od 10 lat.

– Dziękujemy Katarzynie Dowbor za ogromną wrażliwość, zaangażowanie, profesjonalizm i wkład, który wniosła w tworzenie naszego programu – powiedział dyrektor programowy Telewizji Polsat, Edward Miszczak, cytowany na stronie polsat.pl.

Katarzyna Dowbor była prowadzącą program „Nasz nowy dom” od 2013 roku. W tym czasie ekipa Polsatu wyremontowała prawie 300 domów i mieszkań najbardziej potrzebujących rodzin w całej Polsce. Nie podano kto zastąpi Dowbor w roli prowadzącej.

Dziennikarka swoje rozstanie z programem skomentowała w mediach społecznościowych.
„Drodzy, moja przygoda z ukochanym programem „Nasz Nowy Dom” właśnie się zakończyła. Podziękowano mi za współpracę. Dziesięć lat temu rozstała się ze mną TVP po trzydziestu latach pracy. W tym roku obchodzę czterdziestolecie pracy zawodowej i podziękowano mi za współpracę z Polsatem. Nowe szefostwo, nowe porządki… i to odmładzanie wszystkiego i wszystkich” – napisała Katarzyna Dowbor na Instagramie.

opr. jka, źródła: Polsat.pl, Instagram