Przemysław Białkowski przechodzi z Polsat News do Interii

Dziennikarz i prezenter telewizyjny Przemysław Białkowski obejmie w Grupie Interia stanowisko dyrektora działu Innowacje. Pokieruje pracą redakcji – Zielona Interia i Geekweek.

Jak podaje firma w komunikacie, w strukturach nowego pionu, kierowanego przez Białkowskiego, znajdą się Zielona Interia i Geekweek, który w ramach synergii z Grupą Polsat Plus zasilił portfolio Grupy Interia. Serwis treściowo i operacyjnie mają wzmocnić redakcje Nowe Technologie Interia i Menway.

Przemysław Białkowski jest dziennikarzem z kilkunastoletnim doświadczeniem w redakcjach radiowych i telewizyjnych. Zaczynał w Polskim Radiu. W 2009 roku dołączył do redakcji Telewizji Polsat. Jako reporter relacjonował najważniejsze wydarzenia na południu Polski. Od 2013 roku prowadził główne programy informacyjne w Polsat News, między innymi Wydarzenia i Nowy Dzień. Z Interią współpracuje od początku tego roku. Jest autorem wideo podcastu ekologicznego tworzonego we współpracy ze Stowarzyszeniem Program Czysta Polska.

opr. jka, źródło: Interia