Home / Z życia mediów  / „Puls Biznesu” i „Super Express” ze wzrostem sprzedaży w  maju

„Puls Biznesu” i „Super Express” ze wzrostem sprzedaży w  maju

Wśród dzienników ogólnopolskich w maju swoje wyniki średniej sprzedaży poprawiły „Puls Biznesu” i „Super Express”. Największy spadek zanotowała „Gazeta Polska Codziennie”.

Z danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy wynika, że najchętniej kupowanym dziennikiem w maju był „Fakt”, którego średnia sprzedaż wyniosła 222 097 egz.. Jednak, w porównaniu do analogicznego miesiąca ubiegłego roku, wynik ten był gorszy aż o 10,80 proc. Na drugiej pozycji znalazł się „Super Express”, którego sprzedaż wzrosła o 0,76 proc. do 114 875 egz. Trzecie miejsce zajęła „Gazeta Wyborcza” z wynikiem 89 180 egz., o 4,25 proc. gorszym w porównaniu do maja 2018 r. Kolejne pozycje wyglądają następująco: „Rzeczpospolita” – 41 759 egz. (spadek o 7,35 proc.), „Dziennik Gazeta Prawna” – 33 968 egz. (spadek o 8,83 proc.), „Przegląd Sportowy” – 21 090 egz. (spadek o 9,29 egz.), „Gazeta Polska Codziennie” – 13 641 egz. (spadek o 11,05 proc.), „Puls Biznesu”  – 9 404 egz. (wzrost o 4,96 proc.), „Parkiet” – 3 873 egz. (spadek o 2,98 egz.).

jka, źródła: ZKDP, Wirtualnemedia.pl