Home / Z życia mediów  / Rośnie widownia „Wiadomości” TVP, spada „Faktów” TVN

Rośnie widownia „Wiadomości” TVP, spada „Faktów” TVN

Wśród telewizyjnych programów informacyjnych w listopadzie najwięcej widzów przybyło „Panoramie” TVP2 oraz „Wiadomościom” TVP1. Największy spadek zanotowały „Fakty” TVN.

Z danych Nielsen Audience Measurement wynika, że liderem pozostają „Fakty”. W TVN i TVN24 BiS w listopadzie oglądało je średnio 3,11 mln widzów. W porównaniu do analogicznego miesiąca ubiegłego roku program ten stracił jednak 4,55 proc. widzów i był to największy spadek w zestawieniu.

Na drugim miejscy znalazł się „Teleexpress”, którego widownia w TVP1 i TVP Info zmniejszyła się o 0,43 proc. do 3,06 mln oglądających. Trzecią pozycję zajęły „Wiadomości”. Ich oglądalność na antenach TVP1 i TVP Info w listopadzie wyniosła 3,03 mln i była o 6,14 proc. większa niż przed rokiem.

Pierwszą piątkę uzupełniają „Wydarzenia” Polsatu, które na głównej antenie i w Polsat News gromadziły przed telewizorami wyniosła 2,25 mln osób (wzrost o 0,36 proc.), oraz  „Panorama” TVP2. Oglądalność tego ostatniego programu w telewizyjnej Dwójce i TVP Info wzrosła najbardziej w zestawieniu – o 6,28 proc. – do 1,84 mln osób.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl