Sławomir Jastrzębowski właścicielem portalu Salon24

Sławomir Jastrzębowski, były redaktor naczelny „Super Expressu”, który niedawno odszedł z agencji R4S, został nowym właścicielem platformy blogowej Salon24.pl. Redaktorem naczelnym serwisu będzie Piotr Paciorek.

Pogłoski o tym, że Jastrzębowski kupił od Bogny Janke Salon24 pojawiły się już w połowie kwietnia, zaraz po tym jak ogłosił on swoją decyzję o odejściu z agencji R4S i zapowiedział powrót do mediów. Teraz były naczelny „Super Expressu” potwierdził to w rozmowie z Moniką Jaruzelską na jej kanale na YouTube.

Zdaniem Jastrzębowskiego Salon24 „ma olbrzymi potencjał”, mimo że w ostatnich latach był poza głównym nurtem dyskusji publicystycznych. Zapowiedział, że ma już zespół dziennikarzy, finansowanie i będzie rozwijał portal. Redaktorem naczelnym Salonu24 zostanie Piotr Paciorek, który pracował m.in. w Polsacie, Wirtualnej Polsce, a także w „Dzienniku Bałtyckim” i Warsaw Business Journal.

opr. jka, źródło: Wirtaulnemedia.pl