Home / CMWP SDP  / Tęczowa rewolucja narzędziem politycznym – dr Jolanta Hajdasz w Telewizji Republika

Ponad 3200  wyświetleń  na platformie YouTube w ciągu 4 dni osiągnął program “Dziennikarski Poker” red. Doroty Kani z udziałem Jolanty Hajdasz, dyr. CMWP SDP. Program był nadany 12 sierpnia w telewizji Republika. Tematem  rozmowy były manipulacje tabloidu “Fakt” w relacjonowaniu protestów po aresztowaniu za chuligańskie wybryki działacza LGBT Michała Sz. używającego pseudonimu Margot oraz  wykorzystywanie mediów i  dziennikarzy  jako narzędzi tzw.  tęczowej rewolucji.  W rozmowie poruszony był także temat cenzury w Radiu Nowy Świat i okoliczności dymisji jego założyciela i prezesa red. Piotra Jedlińskiego, po tym jak nazwał aresztowanego Michała Sz. “aktywistą” i tłumaczył publicznie, dlaczego nie chce określać go zaimkami żeńskimi, w konsekwencji czego został zmuszony do odejścia z Radia Nowy Świat. Prezes radia #NowyŚwiat najpierw tłumaczył swoje zdanie na FB, używał argumentów. Szybko to usunął, zaczął przepraszać, kajać się, a i tak stracił pracę i udziały w zakładanej przez siebie stacji – powiedziała Jolanta Hajdasz.

cały program   jest tu: https://telewizjarepublika.pl/hajdasz-chwala-internetowi-ze-obnaza-manipulacje,99786.html?fbclid=IwAR34vh-YerAcW4jITWBa-iPhSDQPOWGr0dfJQ0lfbpAGkjE0z-spo0tIow8