UNICEF Polska uruchomił portal o koronawirusie

UNICEF Polska stworzył specjalny serwis, który ma być źródłem wiarygodnych informacji o koronawirusie i wywoływanej przez niego choroby COVID-19. Na stronie znajdują się także praktyczne porady dla rodziców, nauczycieli i uczniów o tym, jak radzić sobie w czasie pandemii.

„Wiele osób szuka rzetelnych informacji, aby dowiedzieć się, jak chronić siebie i swoich najbliższych przed zakażeniem. Niestety w Internecie znajdziemy mnóstwo nieprawdziwych informacji na temat koronawirusa. Dlatego uruchomiliśmy portal unicef-koronawirus.pl, gdzie każdy znajdzie rzetelne i wiarygodne informacje poparte najnowszymi dowodami naukowymi” – tłumaczy Marek Krupiński, dyrektor generalny UNICEF Polska.

Na stronie można znaleźć praktyczne informacje na temat koronawirusa, treści edukacyjne, psychologiczne, a także aktualności ze świata związane z COVID-19. Na portalu jest również sekcja z najczęściej zadawanymi pytaniami oraz materiały dla mediów. Twórcy portalu zapowiadają, że wkrótce pojawią się w nim także artykuły na temat możliwych sposobów spędzania czasu pod hasłem #zostańwdomu.

opr. jka, źródło:  UNICEF Polska