Home / Z życia mediów  / Urodziny radia RMF Classic

Urodziny radia RMF Classic

RMF Classic w środę, 27 października obchodzi swoje 18. urodziny. Z tej okazji przez cały dzień nadawany będzie specjalny program jubileuszowy „Dozwolone od lat 18” z udziałem gwiazd i słuchaczy.

Jak zapowiada Paweł Pawlik, dyrektor programowy RMF Classic, tego dnia na antenie przypomniane zostaną najciekawsze wydarzenia i anegdoty z historii rozgłośni, a zaprzyjaźnieni ze stacją artyści podzielą się opowieściami o swoich osiemnastych urodzinach i wchodzeniu w dorosłość. Na antenie usłyszymy opowieści Kayah, Weroniki Książkiewicz, Krzesimira Dębskiego, Mateusza Damięckiego, Marcina Dańca czy Artura Andrusa.

RMF Classic rozpoczęło nadawanie 27 października 2003 roku w Krakowie. Dziś stacji można słuchać w 21 największych polskich miastach. Zgodnie z linerem  – „Najpiękniejsza muzyka filmowa” –  ten gatunek przeważa w programie stacji, ale na antenie prezentowane są również największe przeboje muzyki klasycznej, piosenka poetycka czy opera. Wśród audycji tematycznych znajdują się poświęcone kinu, literaturze, ekologii czy podróżom.

opr. jka, źródło: RMF Classic