W radiowej Jedynce ruszył konkurs „Moje winylowe skarby”

„Moje winylowe skarby” – to nowy konkurs Programu 1 Polskiego Radia. Słuchacze mogą  przesyłać zdjęcia i opisy swoich kolekcji płyt winylowych, sprzętu grającego i wszelkich innych eksponatów związanych z tematyką konkursu.

Płyty winylowe od kilku lat znów cieszą się popularnością i wciąż znajdują swoich zwolenników. Muzyka z czarnych krążków, w przeciwieństwie do innych nośników dźwiękowych ma dużo głębsze brzmienie i pozwala wydobyć z nagrania każdy dźwięk. Program 1 Polskiego Radia przybliża ten klimat, w audycji „Magia czarnego krążka – winylowy wieczór”, w każdą sobotę od. godz. 21.

Teraz rozgłośnia wystartowała z konkursem „Moje winylowe skarby” , który ma na celu wybór i nagrodzenie spośród nadesłanych zgłoszeń – najlepszej kolekcji muzycznej. Uczestnicy przesyłają zdjęcia i opisy swoich kolekcji, sprzętu grającego i wszelkich innych rzeczy związanych z tematyką konkursu. Zgłoszenia powinny zawierać opis i maksymalnie 5 zdjęć.

W składzie Kapituły konkursu są dziennikarze muzyczni radiowej Jedynki: Marcin Kusy, Maria Szabłowska i Maciej Szajkowski. Jurorzy będą brali pod uwagę: oryginalność, wartość poznawczą, unikalność oraz rolę przedstawionych kolekcji i eksponatów.

Zgłoszenia, za pomocą formularza, zamieszczonego na specjalnej podstronie winyloweskarby.polskieradio.pl,  można przesyłać do 8 lutego do godz. 12. Zwycięzców poznamy 9 lutego na antenie Programu 1 Polskiego Radia w trakcie audycji „Muzyczna Jedynka” (godz. 13 – 15).

opr. jka, źródło: Polskie Radio