Home / Z życia mediów  / W Wielkanoc mniej czasu spędziliśmy przed telewizorem

W Wielkanoc mniej czasu spędziliśmy przed telewizorem

W Święta Wielkanocne o 57 minut krócej oglądaliśmy telewizję niż przed rokiem. Najwięcej widzów przed ekranami zgromadził koncert „Cud Życia – Andrea Bocelli” w TVP1.

Jak wynika z danych Nielsen Audience Measurement, koncert „Cud Życia – Andrea Bocelli”, w wielkanocną niedzielę w TVP1 obejrzało 3 mln widzów, co dało 21,32 proc. udziału w rynku telewizyjnym.

Na drugiej pozycji rankingu najchętniej oglądanych programów w okresie od 3 do 5 kwietnia znalazły się poniedziałkowe „Fakty” TVN, które obejrzało 2,61 mln widzów (18,39 proc. udziału). Trzecie miejsce zajął serial „Stulecie Winnych”, odcinek wyemitowany w poniedziałkowy wieczór w TVP1 zgromadził przed ekranami 2,57 mln widzów (16,49 proc. udziału).

Pierwszą piątkę zamykają poniedziałkowe „Wiadomości” TVP1, które miały oglądalność na poziomie 2,52 mln widzów, oraz film dokumentalny pokazany 5 kwietnia w TVP1 „Krzysztof Krawczyk – całe moje życie” (obejrzało go 2,41 mln osób).

opr. jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. TVP/ Luca Rossetti