Home / Z życia mediów  / Wojciech Rogacin będzie naczelnym „Polski Metropolii Warszawskiej”

Wojciech Rogacin będzie naczelnym „Polski Metropolii Warszawskiej”

Wojciech Rogacin 1 lutego 2020 roku zostanie nowym redaktorem naczelnym „Polski Metropolii Warszawskiej”. Dotychczasowy szef tej gazety, Paweł Siennicki odchodzi z Polska Press.

Wojciech Rogacin  teraz jest redaktorem naczelnym Agencji Informacyjnej Polska Press. Od lutego ma łączyć obie funkcje. Jak informuje spółka w komunikacie, będzie odpowiedzialny za rozwój dziennika „Polska Metropolia Warszawska”, serwisu polskatimes.pl, magazynu „Nasza Historia” oraz za warszawską redakcję naszemiasto.pl.

Wojciech Rogacin z Polska Press związany jest od 2006 roku. Zaczynał jako jeden z założycieli, a następnie zastępca redaktora naczelnego „Polski Metropolii Warszawskiej”. Odpowiadał za współpracę dziennika z brytyjskim „The Times”. Od 5 lat jest szefem Agencji AIP, którą stworzył w ramach Grupy Polska Press. Wcześniej pracował w tygodniku „Newsweek Polska”, „Gazecie Wyborczej” oraz tygodniku „Słowo Podlasia”. Jako były korespondent „Newsweeka” podczas wojny w Iraku, wspólnie z dziennikarką Dorotą Kowalską napisał książkę “Korespondenci PL” o polskich reporterach wojennych.

opr. jka, źródło: Polska Press