Wciąż spada słuchalność radiowej Trójki

W czwartym kwartale 2020 roku Program 3 Polskiego Radia miał jedynie 2,4 proc. udziału w rynku słuchalności. Stacja te wypadła już z pierwszej dziesiątki rozgłośni radiowych.

Z badania Radio Track wynika, że okresie od października do grudnia ubiegłego roku liderem była stacja RMF FM z udziałem na poziomie 29,2 proc., w tym samym okresie rok wcześniej rozgłośnia ta zanotowała wynik 28,4 proc.

Drugie miejsce zajęło Radio ZET ze słuchalnością na poziomie 12,2 proc. (rok wcześniej było 12,5 proc.), a trzecie Eska, której udział zmalał z 7,9 do 7,4 proc.

Dopiero na 11. miejscu w zestawieniu znalazła się radiowa Trojka z udziałem w słuchalności na poziomie 2,4 proc. (rok wcześnie stacja ta zanotowała wynik 5,3 proc.). Program 3 Polskiego Radia wyprzedziły następujące stacje: Jedynka (5 proc. słuchalności), Audytorium 17 (grupa regionalnych rozgłośni Polskiego Radia – 4,9 proc.), RMF MAXXX (3,8 proc.), VOX (3,8 proc.), Złote Przeboje (3 proc.), AntyRadio (2,7 proc.), TOK FM (2,6 proc.).

opr. jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. Wikipedia