Wystartowała płatna platforma RMF Classic+

Grupa RMF uruchomiła swoją pierwszą usługę w modelu subskrypcyjnym – platformę RMF Classic+. Za 9,90 zł miesięcznie oferuje stream radia RMF Classic bez reklam, dodatkowe audycje tematyczne oraz podcasty.

Subskrybenci platformy RMF Classic+ po zalogowaniu w specjalnej sekcji na stronie www.rmfclassic.pl otrzymają stream RMF Classic bez bloków reklamowych, ale z większą ilością muzyki i zapowiedziami najciekawszych materiałów z anteny. Wieczorami, po godz. 20, emitowane są natomiast specjalne trzygodzinne audycje muzyczne dostępne tylko w RMF Classsic+

Na platformie dostępne będą również podcasty. Znajdą się wśród nich zapisy codziennych wieczornych audycji tematycznych nadawanych w RMF Classic+ oraz specjalne, nowe cykle przygotowane przez autorów popularnych audycji RMF Classic, m.in. „Krótka historia informatyki” prof. Ryszarda Tadeusiewicza, „Dwóch na jedną” Tomasza Pindela i Szymona Kloski oraz „Filmowe KLASYKI Classica” Tytusa Hołdysa.

Dostęp do platformy RMF Classic+ kosztuje 9,90 zł miesięcznie, pierwsze 30 dni są bezpłatne.

opr. jka, źródło: Grupa RMF FM