Home / Z życia mediów  / Wzrosła sprzedaż „Pulsu Biznesu” i „Super Expressu”

Wzrosła sprzedaż „Pulsu Biznesu” i „Super Expressu”

W sierpniu wśród dzienników ogólnopolskich dwa tytuły ­– „Puls Biznesu” i „Super Express” – poprawiły swoją średnią sprzedaż.

Liderem w tym segmencie był „Fakt”, którego średnia sprzedaż wyniosła  214 677 egz., w porównaniu do tego samego miesiąca ubiegłego roku, tytuł ten zanotował wynik gorszy o 8,02 proc. – wynika z danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy.

Na drugim miejscu znalazł się „Super Express”, który o 1,24 proc. poprawił swój wynik do 116 455 egz.

Trzecia w zestawieniu „Gazeta Wyborcza” zanotowała spadek o 5,54 proc. do 84 572 egz.

Kolejne pozycje zajęły: „Rzeczpospolita” – 43 155 egz. (spadek o 3,64 proc.), „Dziennik Gazeta Prawna” – 32 294 egz. (spadek o 7,53 proc.), „Przegląd Sportowy” – 23 156 proc. (spadek o 10,31 proc.), „Gazeta Polska Codziennie” – 13 256 egz. (spadek o 10,62 proc.). Na przedostatniej pozycji znalazł się „Puls Biznesu” ze sprzedażą na poziomie 9 799 egz., tytuł ten zanotował największy wzrost wśród wszystkich dzienników wynoszący 3,65 proc. Zestawienie zamyka „Parkiet. Gazeta Giełdy” z wynikiem 3 718 egz. (spadek o 2,52 proc.).

jka, źródła: ZKDP, Wirtualnemedia.pl