Home / Z życia mediów  / Z „Faktu” odchodzi Dariusz Grzędziński

Z „Faktu” odchodzi Dariusz Grzędziński

Dziennikarz zajmujący się sprawami politycznymi Dariusz Grzędziński odchodzi z „Faktu”.

O swojej decyzji poinformował w piątek na Twitterze. „Rozstaję się z redakcją Faktu. Ograniczenia Twittera nie pozwalają wymienić wszystkich, którym jestem wdzięczny za minione 4 lata, dziękuję zatem zbiorczo – tym, którzy zaryzykowali w 2015 r. i tym, z którymi miałem późnej przyjemność pracować. Do zobaczenia.” – napisał dziennikarz.

Grzędziński  w „Fakcie” zajmował się przede wszystkim sprawami politycznymi. Zanim rozpoczął pracę w tym dzienniku związany był m.in. z Agencją Informacyjną Polska Press i „Polska The Times”. Pracował też w public relations.

W sierpniu głośny stał się protest Grzędzińskiego  przeciwko nawiązaniu współpracy „Faktu” z felietonistą Rafałem Ziemkiewiczem. Dziennikarz przypomniał kilka pogardliwych wypowiedzi Ziemkiewicza o innych osobach. Ostatecznie „Fakt”, po opublikowaniu jednego tekstu, zawiesił współpracę z felietonistą, ale w dzienniku tym przestały się ukazywać też felietony Tomasza Lisa.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot.: YouTube/TV Republika