Home / Z życia mediów  / Zuzanna Falzmann żegna się z pracą w mediach

Zuzanna Falzmann żegna się z pracą w mediach

Zuzanna Falzmann, po 22 latach pracy w mediach, odchodzi z branży. Ostatnio związana była z Telewizją Polską.

O swojej decyzji dziennikarka poinformowała na Twitterze.

„Tysiące relacji, wywiadów, programów i rozmów z niesamowitymi ludźmi na całym świecie. Po 22 latach pracy w telewizji podjęłam decyzję że czas na nowy rozdział w życiu zawodowym. Przepięknie dziękuję Państwu za wszystkie spotkania przed kamerą i za kamerą. I do zobaczenia – napisała.

W wypowiedzi dla serwisu Wirtualnemedia.pl, Zuzanna Falzmann podkreśliła, że zdecydowanie żegna się z mediami i nie przechodzi „do żadnej innej telewizji, ani do radia czy wydawnictwa.” Portal podaje, że ma pracować w PKN Orlen.

Zuzanna Falzmann w latach 2008-2016  była korespondentką Telewizji Polsat w Waszyngtonie. Potem przeszła do Telewizji Polskiej, gdzie również objęła stanowisko  korespondentki w Waszyngtonie. W połowie ubiegłego roku wróciła do Polski i zaczęła pracować jako dziennikarka TVP Info oraz prowadząca „Panoramę”.

W swojej karierze pracowało również dla TV4, Nasza TV i telewizji TVN.

jka, źródło:Wirtualnemedia.pl, fot. Twitter/ Zuzanna Falzmann