Akcja radiowej Jedynki „Piosenki dla żołnierzy”

Program 1 Polskiego Radia rozpoczął akcję „Piosenki dla żołnierzy”. Słuchacze, dzwoniąc pod specjalny numer mogą zamówić piosenkę i przesłać dedykację, wyrazy szacunku, podziękowania i wsparcia polskim służbom mundurowym, które stacjonują przy granicy polsko – białoruskiej. Zwieńczeniem akcji będzie specjalne wydanie audycji „Piosenki na życzenie”, w niedzielę 21 listopada o godz. 14.

„Piosenki na życzenie” to audycja współtworzona przez słuchaczy. To oni wybierają utwory, które można usłyszeć na antenie w każdą niedzielę po godz. 14. W tym trudnym czasie, radiowa Jedynka zaprasza do przesyłania wyrazów wsparcia i uznania dla żołnierzy, którzy stacjonują przy granicy polsko-białoruskiej.

Dedykacje i podziękowania, a także zamówienia muzyczne można składać przez cały tydzień, dzwoniąc pod numer 22 645 26 25. Wybrane utwory zostaną wyemitowane podczas specjalnego wydania audycji „Piosenki na życzenie” w najbliższą niedzielę, którą prowadzi Iga Niewiadomska.

opr. jka, źródło: Polskie Radio