Bartek Godusławski z nową funkcją w „Dzienniku Gazecie Prawnej”

Bartek Godusławski będzie koordynował zespół przygotowujący w „Dzienniku Gazecie Prawnej” materiały dotyczące klimatu. Dziennikarz awansował też na stanowisko zastępcy kierownika działu Kraj, Świat i Gospodarka.

Godusławki, jako zastępca szefa działu, którym pozostaje Zbigniew Parafjanowicz, będzie odpowiadał za tematykę gospodarczą. Zajmie się też koordynacją zespołu przygotowującego materiały dotyczące problemów klimatycznych i transformacji energetycznej, który powstał w redakcji „DGP”. W jego skład weszli Julita Żylińska, Magda Cedro, Jakub Kapiszewski, Grzegorz Kowalczyk i Marceli Sommer.

Bartek Godusławki od początku swojej pracy w „Dzienniku Gazecie Prawnej” zajmuje się materiałami śledczymi o tematyce gospodarczej. Pisał także analizy i komentarze dotyczące finansów publicznych, polityki pieniężnej i makroekonomii. W swojej karierze zawodowej pracował też w „Pulsie Biznesu” oraz Polskiej Agencji Prasowej.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. Dziennik.pl