Bezpłatne dziennikarskie warsztaty dla studentów

Centrum Kultury w Siennicy Różanej na Lubelszczyźnie organizuje bezpłatne warsztaty reportażu dla studentów kierunków humanistycznych i społecznych. Organizatorzy zapewniają uczestnikom dojazd, noclegi i wyżywienie.

Warsztaty dziennikarskie w Siennicy Różanej będą nawiązywały do odbywającej się w latach 2009-2013 w tej miejscowości Wakacyjnej Akademii Reportażu im. Ryszarda Kapuścińskiego.

Tym razem zajęcia przybliżające warsztat reportażu będą się odbywać w ramach „Wakacyjnej Akademii Kultury” między 1 a 14 lipca. Warsztaty odbywać się będą od poniedziałku do piątku w godzinach 9-15.

„Uczestnikami akademii ma być przede wszystkim młodzież studencka, która niezależnie od tematyki historyczno-regionalnej będzie miała możliwość tworzyć reportaże zarówno literackie, fotograficzne czy filmowe z życia Wakacyjnej Akademii Kultury. Plonem będzie jednocześnie ciekawa i oryginalna dokumentacja. Ponadto wszelkie aktualności Wakacyjnej Akadem Kultury również będą publikowane przez studentów na specjalnie powstałej stronie internetowej” – informują organizatorzy warsztatów reportażu.

Udział we wszystkich zajęciach jest bezpłatny, a organizatorzy zapewniają bezpłatnie: dojazd, noclegi oraz całodzienne wyżywienie dla uczestników.

Wzory formularzy zgłoszeniowych dostępne są na stronach www.waksiennica.plwww.kulturasiennica.pl oraz w Centrum Kultury w Siennicy Różanej.

Tomasz Nieśpiał