House of Poland – nowy projekt Witolda Gadowskiego

Ruszył portal House of Poland, nowa inicjatywa publicysty, autora filmów dokumentalnych, członka Zarządu Głównego SDP Witolda Gadowskiego. Ma być miejscem prezentowania ambitnych filmów i innych materiałów dziennikarskich bez cenzury.

Informację o starcie House of Poland Witold Gadowski przekazał w mediach społecznościowych, a ideę projektu wyjaśnił w swoim „Komentarzu tygodnia”.

– To ma być dom i miejsce dla wszystkich, którzy chcą mądrej kultury, dobrego filmu, świetnych utworów literackich, muzycznych, pięknej sztuki i wszystkiego tego czego nie ma w oficjalnych mediach. Tu nie będzie propagandy – zapewnia Gadowski.

Na portalu możemy znaleźć m.in. najnowszy dokument Gadowskiego „Święci z Doliny Niniwy”. Za dostęp do niektórych pozycji pobierane są opłaty. Jak tłumaczy pomysłodawca HoP będę one przeznaczane na utrzymanie serwisu.

– Chcemy, żeby każde przedsięwzięcie, które ma sens potrafiło się samo sfinansować. Żeby ludzie, którzy chcą mieć takie miejsce w swoich mediach, na ekranach swoich telefonów, laptopów, komputerów czuli się wspólnotą i wspólnie je utrzymywali  – wyjaśnia Witold Gadowski.

House of Poland, który jest dostępny pod adresem hopfilm.pl,  ma być otwarty dla wszystkich niezależnych twórców. –  Proszę przyjdzie do nas, zgłaszajcie swoje produkcje, będziemy je pokazywać – apeluje Gadowski.  – Portal ma służyć wolności, nie ma żadnych założeń, poza dwoma: szanujemy Polskę i szanujemy Krzyż.

opr. jka