Home / Z życia mediów  / Igor Janke wraca do mediów

Igor Janke wraca do mediów

Igor Janke, który przez ostatnie lata związany był z branżą public relations, powraca do dziennikarstwa. Będzie prowadził autorski podcast „Układ otwarty”.

„Bardzo ważny zwrot w moim życiu. Wracam do mojej pasji. Do dziennikarstwa. W stu procentach. Zapraszam do podcastu Układ otwarty. Długo się przygotowywałem. Oceńcie po wysłuchaniu. Znajdziecie go tu: http://ukladotwarty.pl i tu http://igorjanke.pl” – poinformował Janke na Twitterze.

Jak pisze na stronie swojego podcastu, ma on się różnić od tego co dominuje w polskiej debacie i mediach.

„Żyjemy w trudnym czasie. Podziały rosną, polaryzacja ciągle postępuje. Im bardziej nasila się walka między dwoma obozami, tym mniej jest przestrzeni do rzetelnego opisywania rzeczywistości. Dominują partyjne i ideologiczne przekazy. Ludzie zamykają się w swoich bańkach.

Chcę wyjść poza naszą plemienną wojnę.

W tym programie nie będę o nic walczył, do niczego przekonywał, a jedynie próbował zrozumieć, co się dzieje” – czytamy.

Dalej twórca podcastu zapewnia, że program będzie otwarty dla różnych osób, różnych poglądów i różnych problemów.

Igor Janke w swojej karierze zawodowej był m.in. reporterem i szefem działu kultury w „Życiu Warszawy”, szefem działu politycznego w „Rzeczpospolitej”, redaktorem naczelnym Polskiej Agencji Prasowej, prowadził programy w TV Puls, Polsat i TVP. W 2013 roku przeszedł do branży public relations, najpierw był partnerem i członkiem zarządu firmy doradczej Bridge, a od września 2018 r. partnerem w firmie doradczej R4S

opr. jka, źródła: Twitter, igorjanke.pl