Home / Z życia mediów  / Michał Olszański zwolniony z porannego programu TVP

Michał Olszański zwolniony z porannego programu TVP

Michał Olszański nie będzie już prowadzić „Pytania na śniadanie” z Moniką Zamachowską w TVP. Został zwolniony w trybie natychmiastowym.

Olszański był gospodarzem tego programu od ponad 10 lat.

W rozmowie z Wirtualnymi Mediami nie krył żalu do szefów TVP: „Tak rzeczywiście się stało. Nie ma mnie już w grafiku. Nie mam pretensji o to, że szefostwo nie widzi mnie w nowym układzie programu. Mam żal o sposób pożegnania się ze mną. Pięciominutowa rozmowa na pożegnanie z kimś, kto współtworzył ten program, to moim zdaniem niezbyt eleganckie rozwiązanie”.

Teraz przyczyny rezygnacji ze współpracy ze znanym i lubianym dziennikarzem tłumaczy TVP. Serwis “Plejada” opublikował komentarz Centrum informacji TVP: >>Pytanie na śniadanie<< jest najpopularniejszym programem śniadaniowym w Polsce, co oznacza, że wciąż musi się rozwijać i zaskakiwać widzów. Jesteśmy świadomi, że widownia “Pytania na śniadanie” jest coraz młodsza i oczekuje prowadzących, którzy zdynamizują program. Stąd zmiany w audycji”.

Red. Źródła: Wirtualnemedia.pl, Plejada.pl Fot. Michał Olszański i Monika Zamachowska (TVP)