Piotr Świąc zginął w wypadku

Nie żyje Piotr Świąc, prezenter gdańskiej „Panoramy” TVP 3 Gdańsk i – przed laty – „Wiadomości” w TVP1. Zginął w wypadku samochodowym w piątek, wieczorem, na drodze krajowej nr 20 w Borczu na Kaszubach.

Informację o śmierci wieloletniego dziennikarza TVP podała na swojej oficjalnej stronie na Facebooku TVP 3 Gdańsk. „Z ogromnym smutkiem informujemy, że piątkowe wydanie „Panoramy” było ostatnim, które poprowadził dla Państwa nasz redakcyjny kolega Piotr Świąc. Krótko po godzinie 22:20 na drodze krajowej numer 20 w miejscowości Borcz doszło do tragicznego w skutkach zderzenia dwóch pojazdów. Obaj kierowcy zginęli na miejscu. Łączymy się w bólu z pogrążoną w żałobie rodziną” .

Prezes TVP Jacek Kurski napisał na Twitterze: „Z wielkim smutkiem przyjąłem wiadomość o tragicznej śmierci Piotra Świąca, b. prezentera Wiadomości, oprawy TVP1, prowadzącego poranne pasmo w TVP Info, twarz TVP Gdańsk. Pełnego uśmiechu i oddania służbie dziennikarskiej. Łączę się w żalu z Rodziną Piotra i zespołem TVP Gdańsk„.

Piotr Świąc miał 54 lata.

Red.