Home / Z życia mediów  / Nowa ramówka i nowe brzmienia w Chillizet

Nowa ramówka i nowe brzmienia w Chillizet

Chillizet startuje z nową ramówką i strategią muzyczną. Do stacji dołączają Agata Passent, Paweł Juzwuk, kolektyw DJski „Soul Service” oraz Maciej „Envee” Goliński. Nową dyrektor muzyczną oraz zastępcą dyrektora programowego rozgłośni została Urszula Prussak.

 

Stacja odchodzi od brzmień elektronicznych na rzecz pozytywnych dźwięków z pogranicza chilloutu, soul, funk i jazzu z wykorzystaniem tradycyjnych instrumentów i elementów karaibskich wibracji.

 

Gospodynią nowej porannej audycji „Dobry początek” będzie Dominika Biegańska. W tygodniu między godz. 10 a 17 pasmo „Dobry klimat” poprowadzą Rafał Turowski, Magdalena Bauer i Dagmara Kowalska, a  od 17 do 20 na „Dobry wieczór” zaprosi Iwona Kutyna. Po godzinie 20 zaplanowano autorskie audycje muzyczne: „Jeremikana” Jeremiego Pedowicza (poniedziałek), „Soul Service” (wtorek), „Czyli Ulewicz” Macieja Ulewicza (środa), „Dźwięki nieoczywiste” Kuby Badacha/Marka Napiórkowskiego i koncerty „Jazz 12/14” (czwartek), „Strona B” Marcina Wojciechowskiego i „Envee czyli set” (piątek), „Porządne dziewczyny” (sobota) oraz „Mixtura” Pawła Juzwuka (niedziela).

 

W weekendowe poranki Natasza Kotarska poprowadzi „Spokój w wielkim mieście”  W soboty o godz.10 rozpoczynać się będzie nowa autorska audycja literacko-społeczna Agaty Passent  „Passent pasuje”, zaś w niedzielę o tej samej porze „Sukces pisany szminką” Olgi Kozierowskiej, a godzinę później „Cztery strony piękna” Kaliny Ben Sira.

 

Od 2 października nową dyrektor muzyczną i zastępcą dyrektora programowego Chillizet jest Urszula Prussak. Zastąpiła ona Martynę Wawryło-Wojciechowską, która rozstała się ze stacją. Ze Chillizet pożegnali się też Novika oraz Bartek Winczewski.

 

jka, źródło: Eurozet

 

 

Podziel się!

Kontynuując przeglądanie strony zgadzasz się na instalację plików cookies na swoim urządzeniu więcej

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close