Nowe audycje latem w radiowej Dwójce

Program 2 Polskiego Radia na czas wakacji przygotował kilka nowych, autorskich cykli. Rozgłośnia m.in. zaprosiła do grona autorów audycji muzycznych i o tematyce okołomuzycznej trzech „Panów M” – Waldemara Malickiego, Piotra Metza i Roberta Mazurka.

Wszyscy trzej będą się pojawiać w Dwójce regularnie –  w soboty Malicki o godz. 10 („Upiór w eterze – Waldemar Malicki Show”), a Mazurek o 12  („Mazurek słucha”), natomiast Metz („Nocna strefa”) we wtorki od 22  do pierwszej w nocy. Będą prezentować nagrania z kręgu swoich fascynacji lub rozmawiać z zaproszonymi gośćmi o ich muzycznych pasjach.

Codziennie o godzinie 13  pojawi się jeszcze jedna nowa propozycja dla wielbicieli muzyki, którym swoje ulubione nagrania „Z prywatnej kolekcji” ujawniać będą ich właściciele – znani ludzie kultury.

Po czasie pandemii powraca natomiast publicystyczna audycja „Dwójka na miejscu” z formułą dostosowaną do sytuacji panującej w kraju. Pierwsze wizyty dziennikarzy Dwójki w Sejnach (emisja na antenie 4 lipca), Opolu (11 lipca) i Białowieży (18 lipca) wypełnią efekty reporterskiej pracy, nagrania, także wideo, rozmowy, relacje i mini reportaże, które przybliżą słuchaczom i internautom odwiedzane miejscowości i życie ich mieszkańców. Każda audycja zakończy się koncertem artystów związanych z danym miejscem. Ekipa „Dwójki na miejscu” zaprasza w każdą sobotę od godziny 15 do 17.

opr. jka, źródło: Polskie Radio