Radio Wnet rozpoczyna akcję #poznajcieJP2

Radio Wnet, z okazji setnej rocznicy urodzin Św. Jana Pawła II, rozpoczęło cykl audycji wyjazdowych przybliżających postać Papieża Polka. Planuje też kampanię w mediach społecznościowych, zbieranie świadectw słuchaczy i inne akcje związane z osobą Jana Pawła II. W serwisie Wspieram.to rozpoczęła się zbiórka na ten cel.

Do tej pory w ramach akcji #poznajcieJP2 reporterzy Radia Wnet odwiedzili Muzeum Jana Pawła II w Centrum Opatrzności Bożej oraz Wilno. Ekipa chciałaby również dotrzeć do Wadowic, Częstochowy oraz wielu innych ważnych miejsc dla pontyfikatu Karola Wojtyły. W planach są m.in.: Rzym, Bejrut, Dublin, Fatima i Kijów.

Aby świadectwa działania św. Jana Pawła II w życiu słuchaczy Radia Wnet mogły zaistnieć na antenie, uruchomiona zostanie poczta głosowa.

Jak możemy przeczytać na stronie projektu w serwisie Wspieram.to (tutaj), działania rozgłośni  związane z upamiętnieniem Papieża Polaka nie zostaną zakończone 18 maja, w dniu urodzin Świętego Jana Pawła. Akcja ma być kontynuowana do 16 października, rocznicy wyboru Karola Wojtyły na Papieża.

Organizatorzy zbiórki przypominają, że Jan Paweł II towarzyszy Radiu Wnet począwszy od pierwszej audycji wideo, nadawanej na żywo w Internecie w dniu 4 czerwca 2009 roku z okazji 30. rocznicy pierwszej pielgrzymki Papieża Polaka do Ojczyzny.

„Byliśmy z JP2 w Rzymie podczas uroczystości beatyfikacyjnych i kanonizacyjnych; umożliwialiśmy poznawanie św. Jana Pawła II w Radiu Wnet, „Kurierze WNET Gazecie Niecodziennej” i Internecie. Wspólnie ze Stowarzyszeniem Dziennikarzy Polskich wydaliśmy specjalną gazetę dla dziennikarzy, którzy przybyli na uroczystości kanonizacyjne wiosną 2017 roku.” – czytamy w opisie projektu. Graj w darmowe gry hazardowe bez rejestracji konta na stronie i ciesz się tym procesem. Hazard jest popularny wśród polskich graczy. Otrzymuj bonusy po rejestracji na stronie kasyna online. Sprawdź klasyczne automaty do gry i zdobądź doświadczenie.

opr. jka