Radiowa Jedynka z nową stroną internetową

Fot. mat. pras.

Programu 1 Polskiego Radia ma nową stronę internetową. Dostępne na niej są m.in. słuchowiska, reportaże, koncerty i wiele innych propozycji oferowanych przez radiową Jedynkę. Materiały prezentowane są teraz w bardziej atrakcyjnej formie.

Jak podkreśla Marcin Kusy, dyrektor redaktor naczelny Programu 1 Polskiego Radia, nowa strona jest bardziej przyjazna, intuicyjna, bogatsza w formie oraz – co najważniejsze – przejrzysta.

„Bez trudu mogą Państwo odnaleźć interesujące pozycje, wyszukać piosenkę z naszej playlisty, czy zapoznać się z akcjami Programu 1 Polskiego Radia” – dodaje szef radiowej Jedynki.

Publiczny nadawca informuje, że nowa strona Programu 1 Polskiego Radia jest bogata w interaktywne moduły, dzięki którym słuchacze mogą na żywo śledzić aktualności i podążać za wydarzeniami na antenie. Płynne nawigowanie między zakładkami pozwala natomiast użytkownikowi odnieść wrażenie, że całą zawartość może obejrzeć bez ładowania kolejnych podstron. Zmodernizowano również działanie treści audio i wideo. Nowy odtwarzacz audio przyczepiony do karty przeglądarki działa niezależnie od zmieniających się zakładek – w ten sposób użytkownik w każdej chwili może łatwo powrócić do zarządzania odtwarzanymi mediami.

opr. jka, źródło: Polskie Radio