Home / Z życia SDP  / SDP CAFE – PODAJ DALEJ…  Joanna Rawik rozmawia z Piotrem Zubkiem – zapowiedź

SDP CAFE – PODAJ DALEJ…  Joanna Rawik rozmawia z Piotrem Zubkiem – zapowiedź

Piotr Zubek, wokalista, a także dziennikarz prowadzący audycję „Słowem, piosenka” w Radiu dla Ciebie, będzie 8 września gościem Joanny Rawik w rozmowie z cyklu „SDP Cafe – podaj dalej…”. Spotkanie rozpocznie się o godz. 19 na kanale SDP na YouTube oraz na portalu sdp.pl.

Piotr Zubek, jak sam siebie określa na profilu na Facebooku, to „starszy pan w młodszym ciele, propagator swingującej piosenki literacko-aktorskiej”. Za płytę „Moja wycinanka”, z utworami z muzyką Jerzego Wasowskiego, został nagrodzony Mateuszem 2019 – nagrodą muzyczną Radiowej Trójki za jazzowy debiut roku. Jest laureatem licznych konkursów wokalnych, m.in. Grand Prix Ogólnopolskiego Festiwalu Piosenki Aktorskiej w Koszalinie oraz nagrody ZASP za najlepszą interpretację utworów Jeremiego Przybory. W swoich występach łączy inteligentną polską piosenkę ze standardami muzyki światowej. Wyróżnia go niespotykany feeling, barwa głosu, interpretacja i swoboda sceniczna. Jest również dziennikarzem prowadzącym w Radiu dla Ciebie audycję „Słowem, piosenka”.

„SDP Cafe – podaj dalej…” to cykl 36 rozmów przygotowanych przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich, których bohaterami są dziennikarze-twórcy kultury. Formuła zakłada, że w następnych odcinkach gość może wystąpić w roli gospodarza i zaprosić na rozmowę kolejną osobę. Więcej informacji o projekcie TUTAJ.

W następnym odcinku, 9 września Piotr Zubek będzie gościł piosenkarza Mateusza Krautwursta.

Partnerzy:

Fundacja Kulturalna Polska, Fundacja Solidarności Dziennikarskiej

Patroni medialni:

TV Republika, „Sieci”, wPolityce.pl, „Do Rzeczy”, Radio Wnet, „Kurier Wnet” waw4free.pl, „Informator Stolicy”, kulturalni.pl, „Bez Wierszówki”, „Forum Dziennikarzy”

Projekt „Dziennikarze-twórcy kultury” finansowany jest ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu z Funduszy Promocji Kultury